söndag 14 december 2008

Snapsrundan

Igår eftermiddag inleddes den årliga snapsrundan med ett besöka i de södra delarna av byn. När vi kom fick vi en vinterglögg och till den serverades dadlar med lindad bacon, som grillats för att få en krispig yta. Blandningen av sött och salt blir fantastisk.

Därefter åt vi förrätt, vilken bestod av havskräftor som delats och gratinerats med västerbottenost och färska kryddor. Den första snapsen hette XXX Beska, en egenkryddad snaps med Johannesört. Till maten serverades förstås öl.

För att orka med nästa rätt tog vi en rask promenad hem till nästa värdar. Ungarna utfodrades med hamburgare och försvann upp på rummen. En buffé trollades fram med läckerheter från Asige i form av jaktskinka, d v s lufttorkat älgkött, salami och korvar. Allt omgivet av frukter och grönsaker. Till buffén serverades öl och valet stod mellan kantarellsnaps och kaktussnaps (opunsia).

Efter att ha skakat ner läckerbitarna var det dags för revben och köttbullar. Mer öl och fruktiga snapsar avrundat med en läcker chokladkaka.

Det är bara att konstatera att årets snapsrunda blandas med föregående års rundor, även om maskineriet finslipas och maten blir godare för vart år!

Tack bröder och systrar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar